“Als er geen visioen is, raakt een volk losgeslagen”.Spreuken 29:18.

“Indien openbaring ontbreekt, verwildert het volk”.

 

Ik ontdekte dit volgende actuele visioen. Iemand zag in dat visioen een schoolbus die vastzat in het zand, hij was aan het patineren, dus deze bus stond stil terwijl de banden  bleven draaien. En terwijl de man die dit visioen had, de bus naderde, zag hij in de bus een menigte die lofliederen zongen, geleid door een zangleider die vooraan in de bus stond. Maar sommige mensen in de bus werden bezorgd omdat de bus niet meer bewoog en ze zeiden tegen elkaar: “Hé we gaan nergens heen, we staan stil”. En anderen zeiden:”O dat geeft niet, we zingen toch en luisteren naar de preek”. En weer anderen zeiden: “Nee dat is toch niet oké, wij patineren, wij verroeren geen vin”. En sommigen verlieten de bus, en sommigen wilden niet van de bus, ze waren tevreden met wat er gebeurde en vroegen de zangleider nog een lied te zingen. En anderen op de achterste rij van de bus: “Het is allemaal oké, de motor draait toch”. 

Gelukkig was er een menigte buiten de bus die deze situatie overschouwde. Maar ze wisten niet hoe ze deze bus uit het zand konden halen want hij stak vast in het mulle zand. Maar iemand merkte op dat er wat verder op, rupsbanden lagen zoals deze van een oorlogstank en ze zeiden: “Laten we de wielen vervangen”. En dat deden ze ook. Ze namen de wielen eraf en plaatsten de rupsbanden onder de bus. En als bij wonder, kwam de bus in beweging. En God zeide tot de persoon die het visioen beleefde: “Het terrein van het Lichaam van Christus is veranderd”. Waarom was het een schoolbus? Op een schoolbus zitten schoolgaande kinderen of discipelen. We zijn allemaal studenten in de school van de Heilige Geest, maar er wordt niet verondersteld dat we onze wielen moeten laten draaien zonder vooruit te gaan, niets doende in feite, behalve zingen en nogmaals een zoveelste prediking te horen en er niet naar te handelen. Er wordt van ons verwacht dat we ergens naar toe gaan, dat we de Grote Opdracht van God verwezenlijken. En de bus werd een tank bestemd voor de oorlog. Wij zijn discipelen, en we zijn ook strijders en we zijn ook dienstknechten in de zaak van onze oudste broeder Jezus Christus om al de volken tot discipelen te maken. We zijn mede-dienstknechten van God, we zijn in Zijn dienst, we zijn in de dienst van God, in Gods dienst. We zitten in een geestelijke oorlog. We moeten tot God bidden dat Hij onze ogen kan openen voor de realiteit die zich nu voor onze ogen afspeelt aangaande de huidige wereldcrisis. Onze religieuze wielen moeten veranderd worden in rupsbanden. Al de tradities  moeten we durven over boord gooien. Het is tijd voor de nieuwe wijn in de nieuwe zakken. De rupsbanden moeten op de schoolbus geplaatst worden en daarvoor moeten we uit die schoolbus komen en de banden verwisselen zoals wij dit ook doen als de winter aanbreekt. Er moet de wil zijn en de bereidwilligheid en de bereidheid om onze comfortzone te verlaten en voorwaarts te gaan op weg naar geestelijke volwassenheid en op zoek naar vruchten voor Gods Koninkrijk. 

Iemand zei ooit: Willen we wel echt opwekking? Nee, we willen niet echt OPWEKKING. Zo is het goed, er moet niets veranderd worden. We moeten onze nek niet uitsteken". 

God is de God van opwekking op Zijn tijd. Maar we moeten het willen, anders gaan we persoonlijk de de Late Regen missen. en dat zou spijtig zijn. Ik wil kletsnat worden en anderen kletsnat maken. 


Reacties

Populaire posts van deze blog