Gezegend is de man die op de Here vertrouwt, wiens betrouwen de Here is; hij toch zal zijn als een boom, aan het water geplant, die zijn wortels tot aan een beek uitslaat, en het niet merkt, als er hitte komt, maar welks loof groen blijft, die in een jaar van droogte geen zorg heeft en niet nalaat vrucht te dragen.
                (Jeremia 17:7, 8)

Dat is het beeld van iemand die zegen verspreidt. Hij woont bij de Goddelijke bronnen. Weest gegroet, gij zegenverspreiders van alle tijden en talen, gij stille en sterke, gij bekende en onbekende, gij verborgene en openbare. De eeuwigheid zal hun werk openbaren, wanneer de Heer hen groeten zal. "Komt , gij gezegenden mijns Vaders, beërft het Koninkrijk dat u bereid is van de grondlegging der wereld af". 

Wat zij voor 'de anderen' geweest zijn, daarnaar zal op de grote dag van de oogst de Heer de 'eenzame heilige' eens vragen en oordelen. Maar wat zijn dat dan voor mensen, die zegenverspreiders? Wat is hun dienstbetoon, hun aard, hun taak, hun doel, hun kracht? 

Zegenverspreiders zijn Goddelijke gravers van bronnen in een dorre, eenzame wereld; uit deze levensbronnen putten veel vermoeide, zieke, verwonde mensen gezondheid (Psalm 84:7: "Als zij trekken door een dal van balsemstruiken, maken zij het tot een oord van bronnen;ook hult de vroege regen het in zegeningen).

Zegenverspreiders zijn wegwijzers voor dwalende, gestrande, ontheemde pelgrims op aarde. Hun leven is een wegwijzer op de weg naar het Vaderhuis. 

Zegenverspreiders zijn als klinkende harpen, gestemd door de Koning der eeuwige vreugde; zij zingen en brengen hun lied in troosteloze harten. 

Zegenverspreiders zijn als brandende kaarslichten die al brandende en lichtgevende zichzelf verteren, maar hun schijnsel wijst anderen de Weg en verschaft anderen licht.

Zegenverspreiders zijn vruchtbare bomen, geplant aan waterstromen, onophoudelijk vrucht dragend. Zij leven tot genezing en verkwikking van anderen (Ezechiël 47:12: "Langs de beek zullen op haar oevers aan weerszijden allerlei vruchtbomen opschieten, waarvan het loof niet verwelkt en de vrucht niet opraakt; elke maand zullen zij vrucht dragen, omdat hun water uit het heiligdom komt; hun vruchten zullen tot spijze zijn en hun loof tot geneesmiddel").

Zegenverspreiders zijn Jezusmensen die Zijn beeld dragen en daar waar zij leven en werkzaam zijn, mensen dichter bij de hemel brengen. 

Zegenverspreiders zijn gelovende en biddende mensen die in gebed en geloof de sleutels hebben van de schatkamers van God en nu de schatten van het hemelrijk bij de mensen brengen. 

Zegenverspreiders zijn mensen die dagelijks zichzelf laten zegenen onder de handen van hun grote Koning en daardoor anderen tot zegen kunnen worden. 


Reacties

Populaire posts van deze blog