Een wakkerschuddende boodschap

Juist die heeft deze tijd nodig. Die heeft geen behoefte aan een boodschap waarbij de hoorder zich prettig voelt en inslaapt. Wij hebben veeleer behoefte aan een boodschap die verontrust. Wij zijn veel te bang om mensen wakker te schudden, maar de Heilige Geest heeft niets van doen met een boodschap of met een dienaar  die bang is mensen te zeggen waar het op staat. U zou evengoed van een chirurg kunnen verwachten dat hij zijn plaats aan een kwakzalver afstaat die beweert de patiënt met aangename medicijnen te kunnen genezen. Wij kunnen in een wereld waarin tekenen van de eindtijd reeds zichtbaar zijn, niet verwachten dat er mee akkoord gaat dat de tragische toestand met schoonklinkende, maar nietszeggende woorden tegemoet worden getreden. Gods Woord is een hamer die rotsen splijt, en een tweesnijdend zwaard. 
Het was beslist niet mooi om te zien wat zich op Golgotha afspeelde, een kapotgeslagen bloedend lichaam, een door God en mensen Verlatene, nee, dat was niet om aan te zien. Maar Jezus hield dan ook afrekening met een afschuwelijke zaak - de zonde van de gehele mensheid. 
Zoetgevooisde aan onze oppervlakkige tijdgeest aangepaste boodschappen die er bij iedereen wel ingaan zullen geen enkel effect sorteren. 

De catastrofe op Maui...
"En alle eilanden vluchtten weg en bergen werden niet (meer) gevonden". Openbaring 16:20

Reacties

Populaire posts van deze blog