Hij is Licht, Hoop en Heil!!!

"Daarom heeft God hem ook uitermate verhoogd en Hem de Naam boven alle naam geschonken"
Filippenzen 2:9

Voor velen is Jezus Christus slechts een figuur Die zich leent voor een schilderstuk, de hoofdpersoon in een roman, een schone gestalte voor een standbeeld of het thema voor een lied. Maar voor diegenen die Zijn stem hebben gehoord (Johannes 10:4,5), Zijn vergeving hebben ervaren (I Johannes 1:9) en Zijn zegen hebben bespeurd, is Hij warmte, licht, vreugd, hoop en heil, een Vriend Die nooit in de steek laat, Die ons opricht wanneer anderen ons neerstoten. 
Nooit kunnen we Hem vermoeien; wij leggen al onze zorgen en bekommernissen aan Zijn voeten. Altijd is Hij bereid ons overeind te helpen; altijd bejegent Hij ons met dezelfde liefde en luistert naar wat wij Hem voorleggen. Er is geen grotere naam dan de naam 'Jezus'. 
Hij is heerlijker dan Caesar, weldadiger dan die van Beethoven, heroïscher dan die van Napoleon, welsprekender dan die van Demosthenes. 
De naam van Jezus betekent leven en liefde. 

Johannes 10:4,5: "Wanneer hij zijn eigen schapen alle naar buiten gebracht heeft, gaat hij voor ze uit en de schapen volgen hem, omdat zij zijn stem kennen; maar een vreemde zullen zij voorzeker niet volgen, doch zij zullen van hem weglopen, omdat zij de stem der vreemden niet kennen".

I Johannes 1:9: "Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid".

Reacties

Populaire posts van deze blog