Jezus komt terug!!! 

In een bepaalde nacht hielden herders in het veld van Efratha de wacht over hun kudde. En opeens stond een engel des Heren bij hen en de heerlijkheid des Heren omstraalde hen, en zij vreesden met grote vreze. En de engel zeide tot hen: “Weest niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die heel het volk zal ten deel vallen: U is heden de Heiland geboren, namelijk Christus, de Here, in de stad van David”.

En hoe zouden ze dat weten. Als teken, als bewijs zouden ze een kind vinden in een kribbe.
De Christus werd geboren al meer dan 2000 jaar geleden en deze Christus komt terug.

Sta me toe, dat we vandaag eens praten over de wederkomst van de Heer! Misschien vinden sommigen dit nu leuk, anderen zullen denken, dat weten we toch al.

De bedoeling is om enthousiaster te worden over dit onderwerp. Ik ben daartoe niet in staat, wel de Heilige Geest als u Hem dat toe staat.
Veel Bijbelleraars geloven dat “Maranatha” één van de eerste gebeden van de Gemeente was. Dit gebed “Maranatha” vind je terug in I Korintiërs 16:22:
“Indien iemand de Here niet liefheeft, hij zij vervloekt. Maranatha!”
Het is één woord in het Aramees, de taal die Jezus sprak, met 2 betekenissen, naargelang de klemtoon die je legt. Ofwel is het Jezus KOM spoedig, als gebed, ofwel Jezus KOMT SPOEDIG als geloofsovertuiging.
De Gemeente in de eerste eeuw verlangde naar de spoedige wederkomst van de Heer.
De Gemeente van de 21
ste eeuw schijnt dit verlangen kwijt te zijn geraakt. Maakt dit ons nog enthousiast of is dit een last?
We moeten naar niemand een steen werpen, want zowel de 5 wijze als de 5 dwaze maagden zijn allemaal ingedommeld.
Doet het ons nog iets? Als het ons niets meer doet of toch nog een klein beetje, dan is dat triestig en huichelachtig.
Mijn Jezus ik hou van u, maar blijf nog een beetje weg a.u.b..
‘t Past nu niet!!!
Dat is hemeltergend, want de Bijbel zegt dat de wederkomst van de Heer onze “zalige hoop” is. Titus 2:13:
“Verwachtende de zalige hoop en de verschijning der heerlijkheid van onze grote God en Heiland, Christus Jezus”.
De Schrift vermaant ons telkens weer om op de komst van de Heer te wachten en bereid te zijn, klaar te zijn. Jezus Zelf heeft gezegd: “Laten uw lendenen omgord zijn en de lampen brandend”.
Waarom zou ik met grote ernst moeten verlangen naar de terugkeer van de Heer Jezus?
1) Als Jezus terugkomt, zal Hij verheerlijkt worden. Dan zal Hij ontvangen wat Hij verdient, eer, heerlijkheid en macht. Tussen Zijn geboorte en Zijn opstanding werd Hij vernederd. Ze hebben Hem verschillende malen willen vermoorden, ze hebben Hem bijna niet geloofd, ze hebben Hem verweten, Hij heeft bakken kritiek over zijn hoofd gekregen.

Tussen 0 en 33 jaar was Hij het Lam van God dat stierf voor onze zonden. Maar als Hij terugkomt zal Hij bevestigd en verheerlijkt worden. Dan wordt Hij tot Koning der koningen en tot Heer der heren gekroond en zal Hij vanaf de berg Sion in Jeruzalem over heel de wereld regeren.

Dan is Hij de Leeuw van Juda.

2) Als Jezus Christus terugkomt, zal satan ontvangen wat hij verdient – nederlaag oneer en vernedering. Nu kan hij nog werken in de mensen. Wij geven hem NU nog voeten. Wij geven hem NU nog macht in plaats van macht te geven aan Jezus. Satan zal voor 1000 jaar gebonden zijn en in de afgrond geworpen worden, zodat hij de volkeren niet meer kan verleiden.

3) Als Jezus Christus terugkomt, wordt de aarde hersteld, de schepping zal ontvangen wat haar is beloofd.

De vernietigende krachten van de natuur zullen stoppen.

De woestijnen zullen bloeien als rozen. Flora en fauna worden verlost. Giftige planten en dieren zullen niet langer meer giftig zijn. Vleesetende roofdieren zullen gras eten. Als je soms leeuwenwelpjes ziet stoeien tussen hun ouders, dan zou ik er graag ééntje hebben als huisdier. Maar ja, die worden groot en hebben zo’n scherpe klauwen. De natuur zal in harmonie zijn met de mensen en tot verheerlijking van God.

Jesaja 11:6-10: “
Dan zullen de wolf en het lam bij elkaar liggen en er zal vrede heersen tussen panter en geit. Kalveren en mestvee zullen veilig tussen de leeuwen kunnen lopen en een klein kind zal hen hoeden. De koeien zullen tussen beren grazen; jonge beertjes zullen bij kalveren liggen en de leeuwen zullen net als de koeien gras eten. Babies zullen veilig tussen giftige slangen kruipen en een klein kind, dat zijn hand in een nest met giftige adders steekt, zal hem er weer ongeschonden uithalen.
Op heel mijn heilige berg zal niemand en niets schade aanrichten of vernietigen, want zoals het water de zee vult, zal de aarde vol zijn van de kennis van de HERE”.

4) Als Jezus terugkomt zullen de volken ontvangen wat hun beloofd is – vrede, recht en gerechtigheid.
De berg van het huis des Heren zal vaststaan als de hoogste der bergen en hij zal verheven zijn boven de heuvelen. En volkeren zullen derwaarts heenstromen en vele natiën zullen optrekken en zeggen:
Komt laten wij opgaan naar de berg des Heren, naar het huis van de God Jakobs, opdat Hij ons lere aangaande Zijn wegen en opdat wij Zijn paden bewandelen. Uit Sion zal de wet uitgaan en des Heren Woord uit Jeruzalem. Jesaja 2:3
Jezus zal richten tussen vele volkeren en rechtspreken over machtige natiën tot in verre landen. En zij zullen hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen en zij zullen de oorlog niet meer leren. Ieder zal zitten onder zijn wijnstok en onder zijn vijgeboom.
Alle volkeren zullen wandelen in de naam van de Here, onze God, voor altoos en immer. Jezus zal het kreupele stellen tot een overblijfsel en het verdrevene tot een machtig volk en Jezus zal Koning over hen zijn op de berg Sion.

5) Als Jezus Christus terugkomt, zullen de Joden ontvangen wat hun beloofd is – verlossing en een voorrangspositie. Aan het einde van de Grote Verdrukking zal een overblijfsel van de Joden Jezus als Messias aannemen. Dan wordt Israël als het voornaamste volk op aarde ingezet.

6) Als Jezus Christus terugkomt zullen de heiligen ontvangen wat hun beloofd is – verheerlijkte lichamen, een verloste aarde, heerschappij over de volken en een hereniging met hun geliefden die al bij de Heer zijn.

Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven”. Mat.5:5

Er zijn genoeg redenen om de wederkomst van de Heer serieus te nemen. Maar toch heerst er onverschilligheid onder de Christenen aangaande dit onderwerp. We moeten een ding niet vergeten: God zal ons niet vragen wanneer het ons past dat Hij wederkomt.
Spijtig genoeg zijn onze gespreksonderwerpen meestal nog aardsgetint. Wie gaat er winnen in de koers, wie wordt kampioen in het voetbal, hé ’t is deze namiddag terug veldcross, waar zullen we op reis gaan, wat zullen we eten vanavond, welk weder geven ze volgende week, iets goedkoops gevonden in de solden en hé hebt je dat gezien en gehoord van die broeder of zuster, vreselijk hé. We zouden onze mond moeten vol hebben over de terugkeer van Jezus.
Geloven wij nog in de wederkomst van de Heer? Het duurt nu al zo lang, meer dan 2000 jaar, want Jezus kon weder gekomen zijn ten tijde van de apostelen. Wordt er misschien te weinig over gepredikt? De geboorte van Jezus was al een heuglijk feit, zoveel te meer Zijn wederkomen voor zijn Gemeente. Zou u dat willen missen?

Misschien zijn we bang voor Zijn wederkomst, want we kennen nog zo van die slechte dagen wanneer ons slecht humeur zich weer de kop opsteekt. Of ik heb nog van die onbeleden zonden, stel u voor dat Hij wederkomt?

Sommige Christenen geraken niet enthousiast over Zijn wederkomst, omdat ze de wereld liefhebben. Bent u gericht op de hemel, dan krijg je de aarde erbij. Zij die de Here verwachten, zullen de aarde beërven.
Ofwel bent u gericht op de aarde, dan krijg je noch de hemel noch de aarde. Sommige Christenen staan met één been in de Gemeente en met het andere been in de wereld. Ze willen wel dat de Heer komt, maar dan liefst als ze 80 zijn en alles hebben beleefd wat de wereld hun te bieden heeft. Ze willen wel dat Hij terug komt, maar niet dat Hij hun leven overhoop haalt.

De boodschap dat Jezus spoedig terugkomt is als een tweesnijdend zwaard. Zij spreekt zowel gelovigen als ongelovigen aan.
De boodschap voor de ongelovigen klinkt als volgt: “Vlucht voor de komende toorn” , door in de open armen van Jezus te vluchten. De boodschap voor de gelovigen is dat ze moeten ophouden om kerkje te spelen en ernst maken van de toewijding aan Christus door een leven te leiden in heiligheid.
Petrus zei het als volgt: “
Maar heiligt de Christus in uw harten als Here, altijd bereid tot verantwoording aan al wie u rekenschap vraagt van de hoop, die in u is, doch met zachtmoedigheid en vreze, en met een goed geweten, opdat bij al het kwaad, dat men van u spreekt, zij, die uw goede wandel in Christus smaden, beschaamd gemaakt worden”.I Petrus 3:15-16

Vraag aan God dat Hij de schijnwerpers van Zijn Heilige Geest op uw hart richt aangaande de wederkomst van de Here Jezus.
Het zou kunnen dat we een probleem hebben van ongeloof of misschien van onverschilligheid of van valse rust, aangaande deze Bijbelse profetie. Het kan niet dat u één bepaald ding in de Bijbel niet gelooft of ter harte neemt, en de rest wel.

Het staat ons niet toe om uit te zoeken wat we in Gods Woord wél willen geloven en wat niet. We zijn geroepen om alles in het geloof aan te nemen.

Habakuk zei: “De rechtvaardige zal door zijn geloof leven”.

Dit Bijbelvers komt 4-maal voor in de Bijbel.

Het zou ook kunnen dat onze vleselijke gezindheid te wijten is aan het feit dat we compromissen aangegaan zijn met de wereld. Verplicht u er dan toe tot een leven in heiligheid door Jezus tot Heer te maken over alle aspecten van uw leven. Maak eens de balans van uw leven op en vraag u eens af: is Jezus Christus de Heer van uw films? Wat verkiest u: 2 uur stille tijd in uw binnenkamer of 2 uur in een stinkende bioscoop? Is Hij de Heer van uw televisie? Is Hij de Heer van uw werk? Van uw huwelijk? Door de zondeval zitten we nog altijd met een groot probleem dat van start is gegaan in de hof van Eden. Namelijk man en vrouw proberen elkaar te overheersen, de man over de vrouw en de vrouw over de man. De man is niet God en de vrouw is niet God. Maar God wil de Heer zijn over uw gezin. Is God de Heer van uw vakantie? God is niet uw reisagent. Het lijkt vroom gebeden: Heer, als U wilt dat ik op vakantie ga, wilt U het dan regelen? Dat is supervroom, maar hiermee gaan we Heer niet bekoren. God heeft een plan met u. Wij moeten niet onze plannen aan Hem voorstellen en om Zijn goedkeuring bidden. Is Hij wel Heer over enig aspect van ons leven?

Een andere zorg met betrekking tot de wederkomst van de Here Jezus is de bezorgdheid over de redding van onze onbekeerde familieleden, vrienden en kennissen. Dit begrijpt de Heer heel goed. Geef daarom de Heer uw zorgen om familie en vrienden aan Hem over. Hij wil eerst graag dat ons hart vol is van een onvoorwaardelijk hevig verlangen naar Zijn spoedige terugkeer.

Belijd voor de Heer hetvolgende: “
Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb mijn loop ten einde gebracht, ik heb het geloof behouden; voorts ligt voor mij gereed de krans der rechtvaardigheid, welke te dien dage de Here, de rechtvaardige rechter, mij zal geven, doch niet alleen mij, maar ook allen, die zijn verschijning hebben liefgehad”.
II Timoteüs 4:7-8

Kunt u samen met mij belijden?

Ik wil graag dat Jezus terugkomt, omdat
- ik bij Hem wil zijn;
- ik mij wil verheugen in de tegenwoordigheid van Zijn liefde en heiligheid;
- ik de heerlijkheid van God van aangezicht tot aangezicht wil zien;
- ik
Zijn doorboorde handen wil kussen en wil zeggen:

Dank U, dat U mij geschapen hebt, dat U voor mij gestorven bent, dat U mij vergeven hebt, dat U mij veranderd hebt, dat U mij geleid hebt, dat U mij getroost hebt, dat U mij nooit hebt opgegeven, dat U mijn leven zin en doel hebt gegeven.
En ik wil graag samen met alle heiligen en de hemelse legerscharen zingen: “Waardig is het Lam”. MARANATHA.
De Opname heeft niet alleen te maken met een vlucht uit de werkelijkheid of met passiviteit, maar zou ons veeleer moeten aansporen om voor onze terugkomende Heer Jezus te leven.

De Heer komt de Gemeente tegemoet en de Gemeente gaat de Heer tegemoet. De Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison heeft dat een keer als volgt duidelijk gemaakt: hij mengde zand en kleine ijzerstukjes met elkaar. Toen hield hij op enige afstand een sterke magneet boven het zand. Plotseling kwam het zand in beweging, maar alleen om ruimte te maken voor de stukjes ijzer die door de magneet werden aangetrokken. Verlangt u naar dat moment, wanneer de Heer de Zijnen uit deze wereld roept?
Paulus verwachtte de kroon van de gerechtigheid. Deze kroon is niet alleen voor hem beschikbaar, maar ook voor degenen
“die Zijn verschijning hebben liefgehad”. Heeft u de verschijning van Jezus lief? Misschien zegt u van wel en denkt u daarbij: ”Als Jezus vandaag komt, hoef ik niet meer met mijn baas te praten, die me het leven schijnbaar zuur maakt. Dan hoef ik geen rekeningen meer te betalen, alle problemen lossen op in het niets en ik hoef geen beslissingen meer te nemen”. Maar dat betekent nog niet dat u de komst van Jezus liefhebt.
Zijn komst liefhebben wil zeggen dat we ons leven elke dag op dit aanstaande gebeuren afstemmen. Stel dat Jezus over een week zou komen. Hoe zou uw laatste week op aarde er dan uitzien? Zou u Gods Woord niet elke dag bestuderen, een diepe gebedsgemeenschap met de Heer beoefenen en zo mogelijk alle bidstonden van de Gemeente bijwonen? U zou toch zeker hard meewerken aan de taken van de Gemeente en overal om u heen evangeliseren.

Ook zou u de zonde uit de weg gaan, liefde betonen aan uw naaste en mensen die u ooit gekwetst hebt met uw gedrag, om vergeving vragen. Waarom doet u dat NU niet gewoon? ?
Als een Gemeente in de verwachting van de komende Christus leeft, is zij levend en actief. Zo was het in het begin van de Gemeente. De apostel Paulus en de eerste Gemeente rekenden erop dat Jezus nog tijdens hun leven zou terug komen.
Hetzelfde gebeurde in de 19
e en in het begin van de 20e eeuw. Er was toen een hoogtepunt in de wereldevangelisatie.

Er werden veel zendingsgenootschappen gesticht en duizenden zendelingen de hele wereld in gezonden. Maar helaas is de liefde voor de wederkomst van Jezus tegenwoordig door het materialisme, de welvaart, onze positie in de maatschappij, door de manier waarop we onze vrije tijd doorbrengen, kortom door de liefde voor de wereld op veel plaatsen verstikt. Ga eens na welke plaats de komst van Jezus in uw gedachten inneemt ten opzichte van de andere, zojuist genoemde dingen; dan weet u wat in uw leven prioriteit heeft.
We doen er goed aan om ons de wens van de apostel Paulus eigen te maken
: ”En u moge de Here doen toenemen en overvloedig maken in de liefde tot elkaar en tot allen, zoals ook wij dat zijn voor u, opdat Hij uw harten zou versterken om onberispelijk te zijn in heiliging voor het aangezicht van onze God en Vader, bij de komst van de Heer Jezus Christus met al Zijn heiligen”. I Thessalonicenzen 3:12-13
Kent u de dubbele functie van een Christen na zijn wedergeboorte?
We moeten ons afkeren van de afgoden en ons tot God bekeren? Waarom?
Om de levende en waarachtige God te dienen, en zijn Zoon uit de hemelen te verwachten.

I Thes. 1:9-10: “Want zijzelven verkondigen van ons, hoedanigen ingang wij tot u hebben, en hoe gij tot God bekeerd zijt van de afgoden, om den levenden en waarachtigen God te dienen; En Zijn Zoon uit de hemelen te verwachten, Denwelken Hij uit de doden verwekt heeft, namelijk Jezus, Die ons verlost van den toekomenden toorn”.


De functie van de gelovige is de dienst voor de Heer en de verwachting van de komst van Jezus om Zijn Gemeente tot Zich te nemen. Doen we dat? Pas als we dat van ganser harte doen, zijn we in staat om op de bevestiging van Jezus:

Ja, IK kom spoedig! te bidden: AMEN. Ja, kom, Heer Jezus!” Openbaring 22:20

Toch nog een cruciale vraag!

Bent u op de goede weg?

Misschien bent u op de goede weg, misschien op de verkeerde weg.

Wat bepaalt of u op de goede weg bent? Hoeveel andere mensen op dezelfde weg zijn? Hoe mooi het landschap is? Neen, u bent op de goede weg indien die naar de juiste bestemming leidt. U bent op de verkeerde weg indien die u naar de verkeerde bestemming voert. U reist nu langs één of andere weg. Waar gaat u naar toe?

Velen zijn op de verkeerde weg.

"Hun voeten snellen naar het kwade en haasten zich om onschuldig bloed te vergieten; hun gedachten zijn onheilsgedachten, verwoesting en verderf zijn op hun wegen. De weg des vredes kennen zij niet, en er is geen recht in hun sporen; zij gaan langs kronkelpaden; niemand die ze betreedt, kent vrede" (Jesaja 59:7,8).

Meent u op de goede weg te zijn?

Toch moet u voorzichtig zijn want volgens de Schrift:

"Soms schijnt een weg iemand recht, maar het einde daarvan voert naar de dood" (Spreuken 14:12).
"Elke weg van een mens is recht in zijn ogen, maar de HERE beproeft de harten" (Spreuken 21:2).
Jeremia heeft gebeden:
"Ik weet, o HERE, dat het niet aan de mens staat zijn weg te kiezen, noch aan een man om te gaan en zijn schreden te richten" (Jeremia 10:23).
De mens heeft Gods leiding nodig.

God wijst mensen naar de goede weg: "Zo zegt de HERE: Gaat staan aan de wegen, en ziet en vraagt naar de oude paden, waar toch de goede weg is, opdat gij die gaat en rust vindt voor uw ziel" (Jeremia 6:16).

Hoe kan u weten dat u op de goede weg bent?

De Psalmist heeft gebeden: "Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad" (Psalm 119:105). Alleen door het woord van God kan u weten dat u op de goede weg bent.

Gods weg is de goede weg.

Iedere andere weg is een verkeerde weg want die leidt naar het verderf. "De weg des HEREN is een beschutting voor de oprechten, maar onheil voor de bedrijvers van ongerechtigheid" (Spreuken 10:29).

Abraham, de vader van de gelovigen, moest zijn zonen en zijn huis gebieden, de weg van de HEER te bewaren (Genesis 18:19).Zijn zonen en zijn huis moesten de weg des Heren bewaren, door gerechtigheid en recht te doen.

De goede weg, Gods weg, leidt naar het leven; de verkeerde weg leidt naar de dood. "Ik onderricht u in de weg der wijsheid, ik doe u treden op rechte paden. Bij uw wandelen zal uw schrede niet belemmerd worden, wanneer gij loopt, zult gij niet struikelen. Houd vast aan de tucht, laat haar niet los, bewaar haar, want zij is uw leven. Kom niet op het pad der goddelozen, betreed de weg der bozen niet. Mijd die, ga er niet over; wijk ervan af en ga voorbij.


Want zij kunnen niet slapen, wanneer zij geen kwaad kunnen doen; hun slaap wordt hun ontnomen, wanneer zij niet iemand kunnen doen struikelen; want zij eten brood der goddeloosheid en drinken wijn van gewelddadigheid. Maar het pad der rechtvaardigen is als het glanzende morgenlicht, dat steeds helderder straalt tot de volle dag. De weg der goddelozen is als duisternis; zij weten niet, waarover zij kunnen struikelen"
(Spreuken 4:11 t/m 19).

Men moet voorzichtig zijn, met wie men meegaat.

"De rechtvaardige onderkent wie hem kwaad wil doen, maar de weg der goddelozen doet hen dwalen" (Spreuken 12:26).

"Op het pad der gerechtigheid is leven, maar de weg der zonde voert ten dode" (Spreuken 12:28).
"Het pad des levens gaat voor de verstandige opwaarts, opdat hij ontwijke het dodenrijk beneden" (Spreuken 15:24).

De goede weg is de heilige weg.

In een voorspelling van het koninkrijk van de Messias, Gods gezalfde, Jesaja zei:

"Daar zal een gebaande weg zijn, die de heilige weg genaamd wordt; geen onreine zal die betreden; maar hij zal alleen voor hen zijn; reizigers noch dwazen zullen erop dolen" (Jesaja 35:8).

Christus is de weg.

Jezus zei: "Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij" (Johannes 14:6).
Als u op de weg van en naar Jezus bent, dan leidt deze naar Jezus, naar God.
Als u op de weg van de duivel loopt, dan leidt deze naar de hel.

Er zijn slechts twee wegen.

Jezus zei:

"Gaat in door de enge poort, want wijd is de poort en breed de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die daardoor ingaan; want eng is de poort, en smal de weg, die ten leven leidt, en weinigen zijn er, die hem vinden"

(Matteüs 7:13,14).

"En iemand zeide tot Hem: Here, zijn het weinigen, die behouden worden? Hij zeide tot hen: Strijdt om in te gaan door de enge poort, want velen, zeg Ik u, zullen trachten in te gaan, doch het niet kunnen" (Luke 13:23,24).

Bent u door de kleine poort gegaan?

Velen menen dat ze op de goede weg zijn, wanneer zij nooit door de kleine poort zijn gegaan.

De weg "die ten leven leidt" is de weg van trouwe dienstbetoon in Christus. Jezus vermaant Zijn volgelingen: "Wees getrouw tot de dood en Ik zal u geven de kroon des levens" (Openbaring 2:10).

"De enge poort" stelt Gods voorwaarden tot heil voor. Men moet door deze kleine poort gaan om behouden te worden en op de goede weg te komen.

De verkeerde weg is breed en heeft een brede poort.

Sommigen beweren dat iedereen behouden zal worden. Jezus zei dat weinigen de weg ten leven zullen vinden.

Sommigen beweren dat goede mensen in alle godsdiensten worden gered. Petrus zei dat het heil uitsluitend "door de naam van Jezus Christus" is (Handelingen 4:10). "En de behoudenis is in niemand anders, want er is ook onder de hemel geen andere naam aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden" (Handelingen 4:12).

Sommigen beweren dat de redding door goede werken verdient kan worden. Paulus zegt dat wij, "wetende, dat de mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken der wet, maar door het geloof in Christus Jezus, zijn ook zelf tot het geloof in Christus Jezus gekomen, om gerechtvaardigd te worden uit het geloof in Christus en niet uit werken der wet. Want uit werken der wet zal geen vlees gerechtvaardigd worden" (Galaten 2:16).

Sommigen beweren dat zij door geloof alleen behouden kunnen worden. Jakobus zegt: "Gij ziet, dat een mens gerechtvaardigd wordt uit werken en niet slechts uit geloof. ... Want gelijk het lichaam zonder geest dood is, zo is ook het geloof zonder werken dood" (Jakobus 2:24,26).
Jakobus zegt van Abraham:
"Daaruit kunt gij zien, dat zijn geloof samenwerkte met zijn werken, en dat dit geloof pas volkomen werd uit de werken" (Jakobus 2:22).

Sommigen beweren dat zij behouden kunnen worden door godsdienstige rituelen, terwijl hun leven vol met zonde is en hun hart vol met hoogmoed, afgunst en haat. Maar wij worden gewaarschuwd: "Jaagt naar vrede met allen en naar de heiliging, zonder welke niemand de Here zal zien. Ziet daarbij toe, dat niemand verachtere van de genade Gods" (Hebreeën 12:14,15).

Philippus zei aan de Kamerling van Ethiopië, dat hij eerst met gans zijn hart moest geloven alvorens gedoopt te worden (Handelingen 8:37).

Omdat de weg naar het verderf zo breed is, zouden wij heel lang door kunnen gaan met het noemen van verkeerde wegen waardoor mensen menen behouden te kunnen worden.

Hoe gaan wij door de kleine poort om op de goede weg te wandelen?

Jezus zei: "Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden" (Marcus 16:16). Paulus schreef: "Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus" (Romeinen 10:17).

Het evangelie van Christus "is Gods kracht tot behoud voor een ieder die gelooft" (Romeinen 1:16).
De goede boodschap luidt: "Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, en Hij is begraven en ten derden dage opgewekt, naar de Schriften" (1 Korintiërs 15:3,4).

Wij moeten ons geloof belijden om door de kleine poort te gaan. "Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis" (Romeinen 10:9,10).

De "goede belijdenis" (1 Timoteüs 6:12,13) is: "Ik geloof dat Jezus Christus de Zoon van God is" (Handelingen 8:37; Matteüs 16:16).

Om door de kleine poort te gaan, moeten wij ons bekeren, berouw voor onze zonden hebben, beslissen ons van de zonde af te keren en God te dienen.

Toen bepaalde verscheidene Farizeeën en Sadduceeën tot Johannes kwamen om gedoopt te worden, hoewel zij zich niet hadden bekeerd, antwoordde hij: "Stelletje sluwe slangen! Wie heeft u verteld dat u aan het komende oordeel van God kunt ontsnappen? Laat eerst maar eens in uw leven zien dat u zich bekeerd heeft en denk niet dat u vrijuit gaat omdat u van Abraham afstamt. (Matteüs 3:7,8).

Petrus heeft de gelovigen op de Pinksterdag het antwoord gegeven op hun vraag wat ze moesten doen:

"Bekeert u en een ieder van u late zich dopen op de naam van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, en gij zult de gave van de Heilige Geest ontvangen" (Handelingen 2:38).

Bent u op de goede weg?

"Het pad des levens gaat voor de verstandige opwaarts, opdat hij ontwijke het dodenrijk beneden" (Spreuken 15:24). Bent u op de heilige weg, de moeilijke weg die ten leven leidt?

Bent u door de kleine poort gegaan? Gelooft u dat Jezus de Christus is, de Zoon van de levende God, dat Hij voor uw zonden aan het kruis is gestorven en de derde dag uit de dood is opgestaan? Hebt u zich van uw zonden bekeerd en uw leven aan God volledig toegewijd? Hebt u uw geloof in Christus beleden? Hebt u zich in Zijn dood laten dopen om in nieuwheid des levens op te staan?

Zowel, laten wij samen wandelen op de weg des levens die opwaarts naar de hemelse stad gaat, waar er geen dood zal zijn.

Zo niet, Jezus verzoekt u dringend Hem te gehoorzamen en de kleine poort die ten leven leidt binnen te gaan.
Hosea 14:10
Want de wegen des Heren zijn recht: rechtvaardigen wandelen daarop, maar overtreders struikelen er.
Bent u op de goede weg?

Psalm 16:11 U maakt mij het pad ten leven bekend;
overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht,
lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd.
Jezus komt spoedig. Zijn eerste komst bracht de hemel naar de aarde in zijn Zoon. Jezus heeft de grote dikke muur tussen hemel en aarde gesloopt. Doen wij dat ook? De hemel op aarde brengen of brengen wij de hel? Vertegenwoordigen wij de hemel? Tonen wij met ons leven, aan anderen de hemel. De hemel is niet ver, hoor. De hemelen openden zich en Gods Geest daalde neer als een duif en kwam op Jezus toen deze gedoopt werd en God sprak:” Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb”.
Een grote hemelse legermacht was bij de engelen aan de kribbe en zong: Ere zij God in den hoge, en vrede op aarde bij mensen des welbehagens

De hemel is dichtbij en het is de hemel die de geschiedenis bepaald. Het heeft het bepaald door al die profeten, het heeft het bepaald door Christus’ geboorte, het heeft het bepaald op het moment dat Jezus daar aan het kruis stierf en het heeft het bepaald toen Jezus opstond. En de hemel bepaalt het nog steeds en nog steeds is de hemel op zoek naar mensen zoals David die de woorden van de hemel een mond willen geven.

Ben ik een hemelburger? Toon ik de hemel of toon ik de aarde? Ben ik een gezant, een ambassadeur van God zoals Jezus Zijn Zoon? Loop je op die hemelse weg, toon je die hemelse weg, leef je die hemelse weg? Dan zit je veilig op weg naar je eeuwige bestemming.

Richt uw oog nu op Jezus
Zijn blik is zo zorgzaam en goed
En wat hier op aarde belangrijk is
Het verbleekt bij Zijn goddelijke gloed

Gods zegen


Reacties

Populaire posts van deze blog