KERST 2021 

De tijd is ernstig. De geschiedenis herhaalt zich. Door een volkstelling werden Jozef en Maria verplicht te reizen naar Bethlehem.
Ongeveer 2021 jaar later maken wij opnieuw een volkstelling mee: corona-alert, contact-tracing, verzamelen van onze gegevens als wij op horeca-bezoek gaan, corona-testen om ons DNA te verzamelen. 
Deze corona-pandemie is met niets te vergelijken met wat er nog gaat gebeuren. Er zal nog meer duisternis komen. 

In Bethlehem kwam de Messias. De tijd NU is zwanger van Jezus' onzichtbare wederkomst voor Zijn Gemeente, Zijn Bruid. 

WEEST WAAKZAAM!!!


U IS GEBOREN

Rev. C.Joe McKnight


VOOR ALLEN


"U is geboren". Normaal gesproken wordt met deze woorden bedoeld, dat er in de een of andere familie een kind is geboren. Echter, in dit geval hebben we het over Iemand die geboren werd aan de gehele menselijke familie. Terwijl de eersten die deze wonderschone boodschap mochten horen, herders waren, die de wacht hielden over hun schaapskudden, was dit glorieus bericht bestemd voor alle mensen van alle eeuwen. Jezus werd geboren voor allen, opdat Hij mocht sterven voor allen. 
"En de engel zeide tot hen: Vreest niet, want ziet, ik verkondig u grote blijdschap, die al den volke (=alle mensen) wezen zal" (Lukas 2:10). En hij vervolgde met: "Namelijk, dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus, de Here, in de stad Davids"(vers 11).

In de stad van het voorgeslacht van David (I Samuël 17:12).

Hoe passend, dat Hij Die op de troon van David zou zitten, geboren werd in diens stad. In Bethlehem (het "Broodhuis"), daarmede vervullend de profetie van Micha 5:1: "En gij, Bethlehem Efratha! Zijt gij klein om te wezen onder de duizenden van Juda? Uit u zal voortkomen Die een heerser zal zijn in Israël, en Wiens uitgangen zijn van ouds, van de dagen der eeuwigheid". De Heer brengt telkens grote dingen voort vanuit een onbetekenend begin. De Eeuwige zou op uiterst nederige wijze geboren worden. Hij was voorbestemd om niet alleen heerser in Israël maar ook de Koning van alle eeuwen te zijn. De Koning der koningen. Hij is de Koning der eeuwigheid. Hij kwam voort uit het huis van David, overeenkomstig de beloften gedaan aan David en aan Israël. "En (Hij) heeft een hoorn der zaligheid ons opgericht, in het huis van David, Zijn knecht" (Lukas 1:69). De Zoon van God, God geopenbaard in de gedaante van een mens, werd geboren uit een vrouw, een maagd (Galaten 4:4).
"Geworden onder wet", opdat Hij zou kunnen voldoen aan alle eisen van de wet”.



HIJ IS DE ZALIGMAKER


Een Zaligmaker, een redder, werd geboren. De Samaritanen zeiden tot de vrouw van Sichar: "Wij geloven niet meer om zeggens wil; want wijzelven hebben Hem gehoord, en we weten, dat Deze waarlijk is de Christus, de Zaligmaker der wereld" (Johannes 4:42). Hij is inderdaad de Christus, de Messias. Dit moet alle nadruk krijgen.
Hij is ook de Redder (Zaligmaker) van de wereld, voor Israëliet en heiden. Hij is Jehova, Die onze redding is. Er is geen andere naam door welken mensen behouden kunnen worden. God de Vader heeft Jezus (=Jehova redt) als zodanig erkend door Hem uitermate te verhogen. En heeft Hem uitgeroepen tot een Vorst, de Leidsman der verlosten, de Eerstgeborene van de nieuwe schepping. Hij is een Redder Die ons leidt tot berouw en ons daarna vergeving schenkt van al onze zonden. God de Vader erkent maar één Middelaar tussen God en de mens.

"Want er is één God, er is ook één Middelaar Gods en der mensen, de mens Jezus Christus" (I Timoteüs2:5). "De Mens", Een Die ons is gelijk gemaakt, Die op evengelijke wijze als wij is verzocht geworden, doch zonder te zondigen. Hij heeft het gevoel van onze zwakheden gekend. Hij is de volmaakte advocaat, de beste van beide werelden, hemel en aarde. Wat het doel is van het Raadsplan van Verlossing wordt openbaar in de Gemeente, waarvan Christus het Hoofd is. Want "Hij is de Behouder des lichaams, namelijk van de Gemeente" der gelovigen. Het wezen en het karakter van de Zaligmaker wordt openbaar in Zijn volk.

HIJ IS DE CHRISTUS


De engel verkondigde dat Hij was de Christus. Christus betekent "gezalfde". God zalfde inderdaad Jezus, de Redder. Zonder de zalving zou Hij Zijn werk nooit hebben kunnen volbrengen. Petrus beleed, dat Hij was "de Christus, de Zoon des levenden Gods" (Matteüs 16:16). Dit was Petrus geopenbaard door de Vader. De tijd genaakte, dat de Christus Gods ontsluierd zou worden. Het was wederom Petrus, die getuigenis van Hem aflegde nadat de Heilige Geest was uitgestort, ditmaal zeggende dat hij was beide, Here èn Christus. "Zo wete dan zekerlijk het ganse huis Israëls, dat God Hem tot Here en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Dien gij gekruist hebt" (Handelingen 2:36). 

Aldus bekendmakende de volheid van de drie-enige Naam van de drie-enige God, welke geschonken was aan de Zaligmaker, Jezus. God de Vader maakte Hem om te zijn beide Here en Christus. Het is een daad van God, dit verlenen van de volheid van de Goddelijke Naam aan Jezus. 


HIJ IS DE HERE


Zijn Heer-schap werd eveneens erkend door de engel in Efratha's velden. Het Griekse woord Kurios, hoewel zwakker dan het Hebreeuwse Jehova, is er nochtans gelijkwaardig aan. Petrus sprak van Hem als "Here van allen" (Handelingen 10:36). Dit geeft het woord Kurios hier zeker dezelfde waarde als het woord Jehova. De psalmist zegt in Psalm 34:9: "Smaakt en ziet, dat de Here goed is". Petrus verwijst naar dit psalmwoord als hij zegt: "Indien gij anders gesmaakt hebt, dat de Here goedertieren is"

(I Petrus 2:3). Hij gebruikt dan het woord Kurios en spreekt hier, blijkens het volgende vers (vers 4) over Jezus. Thomas noemde Jezus "Mijn Here en mijn God" (Johannes 20:28). De grootheid van onze Zaligmaker wordt bevestigd door de schone Naam welke uitgesproken werd over Hem door de engel. O, dat wonder van de verlossing, dat voor ons erin voorzag dat Een, zo groot en bekleed met hemelse majesteit, onze plaats innam en tot zonde werd gemaakt voor ons! Hij werd geboren ter wille van de gehele mensheid. Allen kunnen gered worden. Niemand is uitgesloten. De uitnodiging om te komen en Gods Gave te ontvangen, komt tot een ieder. Kom en ken Hem als uw Here en Zaligmaker!


(uit: Pentecostal Power)


KERSTOVERDENKING: BOODSCHAPPERS OP DE BERGEN


In een donkere nacht wed Jezus geboren, meer dan 2020 jaar geleden. Zo donker als die nacht was ook de tijd. Slechts weinige getrouwen verwachtten nog de komst van de Messias, toen het geestelijk leven in Juda volkomen verstikt was in dode vormendienst en het volk onder een steeds zwaarder wordend juk van vreemde heersers zuchtte. Als een licht aan donkere hemel was de verschijning der engelen met hun blijde boodschap, letterlijk en figuurlijk.


en zij ( =Maria)baarde haar eerstgeboren Zoon, wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe, omdat er voor hen geen plaats was in de herberg. En er waren herders in diezelfde streek, die zich ophielden in het open veld en 's nachts de wacht hielden over hun kudde. En zie, een engel van de Heere stond bij hen en de heerlijkheid van de Heere omscheen hen en zij werden zeer bevreesd. En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u geboren is de Zalig-maker, in de stad van David; Hij is Christus, de Heere. En dit zal voor u het teken zijn: u zult het Kindje vinden in doeken gewikkeld en liggend in de kribbe. En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen (in andere Griekse manuscripten staat: in mensen van het welbehagen. En het geschiedde, toen de engelen van hen weggegaan waren naar de hemel, dat de herders tegen elkaar zeiden: Laten wij dan naar Bethlehem gaan en dat woord zien dat er geschied is, dat de Heere ons bekendgemaakt heeft. En zij gingen met haast en vonden Maria en Jozef, en het Kindje liggend in de kribbe. Toen zij Het gezien hadden, maakten zij overal het woord bekend dat hun over dit Kind verteld was. En allen die het hoorden, verwonderden zich over wat door de herders tegen hen gezegd werd”. (Lukas 2:7-18)



Wat een tijding voor in het donker zuchtende en naar verlossing hunkerende zielen!


Die vreugde en wat zij toen ervoeren, die herders, Simeon en Anna en anderen, wordt ook beschreven in Jesaja 52:7: "Hoe lieflijk zijn op de bergen de voeten desgenen, die het goede boodschapt..." De bergen zijn hier bergen van zorgen, moeilijkheden en smart. Reikhalzend zagen de bewoners van het donkere dal uit naar een vreugdebode. En die kwam uiteindelijk over de bergen van zorgen heen met de boodschap:

"Uw Verlosser en Koning is geboren!"


  • De volgende dag zag Johannes Jezus naar zich toe komen en hij zei: Zie het Lam van God, Dat de zonde van de wereld wegneemt! (Johannes 1:29)

  • En toen hij Jezus zag lopen, zei hij: Zie, het Lam van God!” (Johannes 1:36)

  • En zo zal heel Israël zalig worden, zoals geschreven staat:

    De Verlosser zal uit Sion komen en zal de goddeloosheden afwenden van Jakob” (Romeinen11:26)

  • Toen nu Jezus geboren was in Bethlehem, in Judea, in de dagen van koning Herodes, zie wijzen uit het oosten kwamen in Jeruzalem aan, en zeiden: Waar is de Koning van die Joden die geboren is? Want wij hebben Zijn ster in het oosten gezien en zijn gekomen om Hem te aanbidden” (Matteüs 2:1-2)

  • En de engel antwoordde en zei tegen haar: De Heilige Geest zal over u komen en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen. Daarom zal ook het Heilige Dat uit u geboren zal worden, Gods Zoon genoemd worden” (Lukas 1:35)


De vreugdeboden kwamen eerst in de gedaante van engelen, later van Johannes de doper en weer later, tot in onze tijd, zijn het de apostelen en evangelisten die deze blijde boodschap verkondigen.

Met eenzelfde groot verlangen zien thans de getrouwen - en met hen onbewust vele nog in duisternis dwalende zielen - uit naar de wederkomst van deze Koning. De omstandigheden van nu komen overeen met die van rond Christus' geboorte. Wanneer zullen de boodschappers verschijnen? Met hun boodschap: "Ziet de Bruidegom komt, gaat uit Hem tegemoet!” (Matteüs 25:6). Wanneer zal de Spade Regen aanbreken?

In Jesaja 52 gaat het over de Gemeente van de eindtijd (Jeruzalem), die uit het stof tot nieuw leven al herrijzen (vers 2), als deze tijden van verkwikking aanbreken.

Schud het stof van u af, sta op, zet u neer, Jeruzalem, maakt de ketenen om uw hals los, gevangene, dochter van Sion” (Jesaja 52:2)


Die boodschappers zullen komen! En daarna ook de Koning en Bruidegom Zelf!

In die dagen zal de Gemeente, als de Bruid van Christus, roepen: “Keer om, mijn Liefste ( = de Here!), en wees als een gazelle (SV: een ree) of het jong van een hert op de bergen van Bether” (Hooglied 2:17b).

Deze bergen van Bether zijn dan niet alleen bergen van moeiten en smart, maar vooral ook bergen van scheiding (Bether= verdelende, scheidende). Als de grootste smart zal zij alsdan het gescheiden zijn van haar Bruidegom ervaren. Daarom roept zij, de Bruid van Christus, in Hooglied 8 vers 14: “Kom haastig, mijn Liefste (=de Here!) en wees (snel) als een gazelle (SV: een ree)”.

Het middernachtelijk uur genaakt. Wij richten onze ogen naar de bergen.
Dat de stem van de wachters, van de boodschappers op de bergen, spoedig gehoord zal worden!!!!


Bron: www. Eindtijdbode.nl


Wij wensen u

GEZEGENDE Kerstdagen en

een VOORSPOEDIG 2022






Reacties

Populaire posts van deze blog