Er is een verhaal van een oude grootvadersklok die al generaties lang in dezelfde hoek van een kamer had gestaan en trouw dag na dag de minuten de uren weggetikt had. In de klok was een zwaar gewicht dat elke avond moest worden opgetrokken om de klok aan de gang te houden. Op zekere dag werd de klok verkocht en de nieuwe eigenaar zag het zware gewicht.

" Dat is te erg”, zei hij, “dat die oude klok zo'n zware last moet dragen”. Hij nam het gewicht van de ketting en ogenblikkelijk hield de klok op met tikken.

Waarom deed u dat"? vroeg de klok. “Ik wilde je last verlichten," zei de man.

Hang er het alstublieft weer in," zei de klok, “dat houdt me aan de gang.

De meeste mensen hebben graag een gemakkelijk leventje. Ze denken dat ze, als ze geen lasten hebben, plezierig kunnen leven. Ze beseffen niet dat God ons vaak geestelijk "aan de gang houdt" door de gewichten die ons naar beneden lijken te trekken.

Beproevingen kunnen onze voeten geestelijk activeren. Onze lasten brengen ons niet alleen zegen in dit leven, maar "de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaande eeuwig gewicht van heerlijkheid." ( 2 Kor. 4 : 17 ).


-------------------------


Reacties

Populaire posts van deze blog