Overeenkomstig Zijn Woord


Rev. R.C. Cabe


In Psalm 119:25 horen wij David bidden, dat de Here hem levend mocht maken "overeenkomstig Zijn Woord" ("naar Uw Woord"). In vers 28 vraagt hij: "Richt mij op (versterk mij) naar Uw Woord". Hij spreekt over heil, redding, verlossing "naar Uw toezegging", overeenkomstig Uw belofte of Uw Woord, in vers 41, over Gods genade in vers 58, over staande gehouden worden in vers 116, over verstandigheid in vers 169 en over bevrijding in vers 170, en alles naar of overeenkomstig Gods Woord. Hebt u dit wonderbaarlijke Boek, Gods Woord, naar waarde leren schatten? Wat betekent het werkelijk voor u? Het is het kostbare Woord van God en het zal blijven in alle eeuwigheid. Alhoewel hemel en aarde zullen voorbijgaan, dit Woord zal nimmer voorbijgaan. En daarenboven, alles zal geschieden "overeenkomstig dat Woord", zoals voorzegd is in Gods Woord!


PETRUS' ERVARING.


In het vijfde hoofdstuk van Lukas wordt de geschiedenis verteld van Jezus, Die Petrus' schip gebruikte om de menigten aan de oever van het meer van Genesareth te kunnen toespreken. Het schip was gereed om door de Meester gebruikt te worden en Petrus zal er zeker blij mee geweest zijn, dat Jezus het wilde gebruiken. Maar nadat Hij geëindigd had te spreken tot het volk, gaf Hij Petrus een opdracht zeggende: "Steek af naar de diepte, en werp uw netten uit om te vangen" (vers 4). Petrus had groot respect voor zijn Meester, maar hij was uiteindelijk een visser. Hij verstond zijn vak. Daarom maakte hij bezwaar tegen wat van hem gevraagd werd, verklarende  dat hij de gehele nacht gearbeid had en er zeker van was, dat er in die wateren van die plaats geen enkele vis te vinden was. Zijn gevoelens zeiden: "Het heeft geen nut, zijn verstand zei: "Ik weet wel beter" maar zijn geloof zei: "Nochtans, op Uw Woord!" Het was geen punt om te beredeneren, maar om eenvoudig te geloven. Dus, overeenkomstig Zijn Woord stak Petrus af naar hetzelfde gebied waar hij de gehele nacht vruchteloos gearbeid had, en hij ving zoveel vis, dat het net begon te scheuren, zodat hij zijn metgezellen in een ander schip moest wenken om te komen helpen. De Heer zegt ook tegen ons, dat wij moeten afsteken naar de diepte. Naar de diepte van Zijn Goddelijke kracht, oneindig grote liefde. Naar de diepte van Zijn trouw tegenover ons veelvuldig falen. Wij moeten niet proberen om het met ons eigen verstand te beredeneren, maar wij moeten Hem gehoorzamen, beseffende, dat het alles is "overeenkomstig zijn Woord".


VELE DINGEN GEBEUREN OVEREENKOMSTIG ZIJN WOORD


De vloed in Noachs dagen kwam waarlijk voort "overeenkomstig Gods Woord". God sprak tot Noach, waarschuwde hem voor iets dat de mens nog nimmer had meegemaakt en beval hem om een ark te bouwen. Noach geloofde God, handelde op grond van wat hem gezegd was en bouwde door het geloof een ark (Hebreeën 11:7). Het gebeurde niet onmiddellijk, God gaf de toenmalige mensheid nog 120 jaren en al die tijd was Noach aan het bouwen. Maar de vloed kwam en verdelgde de mens van de aardbodem geheel "overeenkomstig zijn Woord". 

De verwoesting van Sodom en Gomorra geschiedde overeenkomstig Gods Woord, evenals de verwoesting van Jeruzalem en de gevankelijke wegvoering naar Babylon. De komst van Christus, Zijn geboorte, waar en hoe Hij werd geboren, de vlucht naar Egypte, Zijn leven te Nazareth, vele dingen omtrent Zijn bediening, Zijn intocht in Jeruzalem en vele aspecten van Zijn lijden en sterven, alles wordt gevonden in de profetie en had plaats "overeenkomstig Zijn Woord". Dit is eveneens waar wat betreft de grote verwoesting van de stad en de tempel van Jeruzalem in het jaar 70 na Christus. 


VELE DINGEN ZULLEN ER NOG GESCHIEDEN OVEREENKOMSTIG ZIJN WOORD


Er komt een wereld-dictator die over de gehele wereld zal regeren. Hij wordt genoemd "de mens der zonde", "de zoon des verderfs" (II Thessalonicenzen 2:3), "de ongerechtige" of "wetteloze" "II Thessalonicenzen 2:8), een beest (Openbaring 13), de Antichrist (I Johannes 2:18, 4:3). Het zal allemaal precies op de door God bepaalde tijd plaatshebben en geheel overeenkomstig Zijn Woord. De wederkomst van Christus zal ook geheel overeenkomstig ditzelfde Woord zijn beslag krijgen. Hij zal van de hemel nederdalen met een geroep (I Thessalonicenzen 4:16-17). Het zal dezelfde Jezus zijn, in hetzelfde lichaam, wederkomend op dezelfde wijze als Hij is heengegaan (Handelingen1:11). Hij komt weder om de Zijnen tot Zich te nemen, opdat waar Hij is, ook zij zijn mogen (Johannes 14:1-3). Het ZAL gebeuren en het zal alles zijn overeenkomstig Zijn Woord! Hij komt om een Koninkrijk op te richten, een koninkrijk van vrede en gerechtigheid, een rijk waarin geen zonde en geen zondaren meer gevonden zullen worden, geen duivel, geen ziekte of dood. Het zal een tijd van zegen en heerlijkheid zijn en dit zal 1000 lange jaren duren, geheel overeenkomstig Zijn Woord. Maar 1000 jaren na Zijn wederkomst, aan het eind van het Millennium of duizendjarig rijk, zal een tweede opstanding plaatsvinden, de goddeloze doden zullen opstaan en zullen staan voor Christus, de Rechter, Die gezeten zal zijn op een grote witte troon? Ja, er komt ook een grote oordeelsdag, geheel overeenkomstig wat het Woord zegt. 

DINGEN DIE "KUNNEN" GEBEUREN OVEREENKOMSTIG ZIJN WOORD.


Prijs God, er zijn dingen die "kunnen" gebeuren op dit moment, in overeenstemming met zijn Woord, Zijn beloften aan ons gegeven. "Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve en ons reinige van alle ongerechtigheid" (I Johannes 1:9). "Maar zovele Hem hebben aangenomen, dien heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven" (Johannes 1:12). Geheel overeenkomstig Zijn Woord kunnen deze dingen ook heden nog plaatshebben. De eerste uitstorting van de Heilige Geest met Pinksteren was een vervulling van Zijn Woord. Hetzelfde is aan ons beloofd. De belofte van de Heilige Geest is gegeven in Handelingen 2:38 en in het direct erop volgende vers (vers 39) wordt ons verteld, dat "die belofte komt u toe, en uw kinderen, en allen die daar verre zijn, zovelen als er de Here, onze God, toeroepen zal".

Dit kan ook òns insluiten. Geheel overeenkomstig Zijn Woord! Ook genezing is ons beloofd.
In Jakobus 5:14 wordt ons de opdracht gegeven om de zieke die daarom vraagt, te zalven met olie, in de Naam van de Here Jezus Christus, en het gebed des geloofs zal de zieke behouden en de Here zal hem oprichten (vers 15). In de “grote opdracht” (Markus 16) wordt ons gezegd de zieke de handen op te leggen en zij zullen gezond worden. Het is volgens of overeenkomstig Zijn Woord.
In Psalm 107:20 lezen wij, dat “Hij zond Zijn Woord uit en heelde hen”. Wat hebt u nodig van God te ontvangen? Wat is het, dat u behoeft? Het antwoord vinden wij IN HET BOEK! Gods Woord! Hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar Zijn Woord zal eeuwig levend blijven. Niet één tittel of jota, punt of komma, zal verdwijnen, zonder de vervulling van Zijn Woord te hebben gebracht. Zijn Woord duurt voor eeuwig. Wat God heeft beloofd, zal geschieden. Hij is zeer goed in staat om het uit te voeren. Geloof komt uit het gehoor en het gehoor is uit het Woord van God. Alles vinden wij dáár, het is IN HET BOEK! Wat God ook doet, het zal altijd zijn OVEREENKOMSTIG ZIJN WOORD!


(uit Pentecostal Power)

Bron: www.eindtijdbode.nl


------------------------





Reacties

  1. Wat een goed en duidelijk artikel. Hopelijk zal het tot zegen zijn (of worden) voor velen.
    Aan Hem alle eer.

    Gods zegen toegebeden,
    A. Klein

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog