Om uw droom te ervaren, moet je een nachtmerrie doorstaan.


Genesis 15: 12-14

Genesis 37:5, 8, 19-20


Matteüs 14:13-21 Na de wonderbare spijziging ging Jezus bidden, en zond zijn discipelen in een storm. Niet eerlijk van Jezus. Jezus wist toch van die storm. Misschien ging Hij bidden dat ze de storm zouden overleven.


Kan God u een probleem toevertrouwen?

Jezus zendt Zijn discipelen in een storm, nadat iedereen was gespijzigd. Waarom? De massa was de storm niet waardig. Iedereen die IK liefheb, tuchtig IK.
Als God u in een storm steekt, dan is dat een teken van vertrouwen. Uw problemen, uw moeilijkheden zijn paden naar overwinning. Uw pijn is de weg tot lofprijs.

Hoe dichter u komt tot de vervulling van uw droom, uw doel, uw visie, hoe harder het wordt.
Een vrouw die zwanger is, draagt de droom van haar man, om een baby te hebben. Maar na 9 maand, wordt de droom een pijn. Het kan 9 maand blijdschap geweest zijn, maar als de tijd daar is, zijn daar de weeën. Hoe dichter je bij uw mirakel komt, hoe harder het wordt. Hoe dichter bij uw droom, hoe groter de druk op u.
Uw droom is uw bestemming, waar u naar toe gaat, en een nachtmerrie is het pad dat er naar toe leidt. U wilt dat uw familieleden behouden worden, verwacht u dan een nachtmerrie.

II Korintiërs 4:17 Want de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaand eeuwig gewicht van heerlijkheid, 18daar wij niet zien op het zichtbare, maar op het onzichtbare; want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig.

We moeten houden onze ogen niet gericht houden op het zichtbare, maar op het onzichtbare. Het is niet altijd wat het lijkt.
We moeten niet blijven kijken op het probleem, maar op het positieve dat er achter steekt.
We moeten openbaring krijgen wat er vóór ons ligt. Uw droom is groter dan uw nachtmerrie. Uw nachtmerrie is gewoon het pad naar uw droom, uw bestemming.
We moeten onszelf ontdekken, we moeten God ontdekken en de mond van de hel dichtsnoeren.

Job ging door een nachtmerrie, tot getuigenis tegen satan, zijn demonen en de gehele hel.
Gods droom, IK bouw mijn Gemeente. En de hel zegt:”Nee, ik denk van niet”.
Toen Jezus’ nachtmerrie op het kruis voorbij was, stapte Jezus na 3 dagen uit het graf, Hij goot Zijn Geest uit op Pinksteren en de Gemeente was geboren.
De hel zal al zijn munitie boven halen, om u neer te halen. Maar groter is Hij Die is in u, dan hij die is op aard I Joh. 4:4

Het doel van de nachtmerrie is om u te ontmoedigen, zodat je gaat denken dat de droom onmogelijk is.
Probeer niet te strijden in uw gedachten tegen deze nachtmerrie, je hebt een zalving van de Heilige Geest, je hebt nieuwe olie nodig , anders zal de nachtmerrie uw droom komen stelen.
Er zijn zoveel droomstelers: ik heb geen talenten, ik heb niet genoeg geld, ik heb geen groot geloof, ik kan niet bidden, God houdt niet van mij.

Tegenspoed is zo krachtig. Als je faalt, betekent het nog niet dat je een mislukkeling bent!!!

Job vind God dankzij zijn nachtmerrie.
God beloofde aan Abraham talloze nakomelingen, maar hij moest de nachtmerrie doorstaan, om de vreugde te ontvangen van Gods droom.

Laat niemand of niets, uw droom stelen. Laat geen emotie en commotie u wegtrekken van uw droom. Als u de postzegel niet op uw brief plakt, zal hij niet verzonden worden. God heeft grotere werken voor ons. Maar wij moeten God bewegen.
Het draait niet om ons, het gaat over Jezus.

Als ik denk aan de goedheid van Jezus en al wat Hij voor mij heeft gedaan, ga ik mij niet comfortabel neerzetten, nee, ik jaag naar de droom.
Een nachtmerrie is een verschrikkelijke droom waaruit je niet kunt ontsnappen, met verschrikkelijke gezichten, talloze problemen die me proberen gek te maken. De nachtmerrie kan zo beangstigend zijn, maar de droom is de bestemming.
Genesis 28 :11 En Jakob nam een van de stenen der plaats, legde die onder zijn hoofd en ging slapen. Toen droomde hij, en zie, op de aarde was een ladder opgericht, waarvan de top tot aan de hemel reikte, en zie, engelen Gods klommen daarlangs op en daalden daarlangs neder.

De reden waarom sommigen geen Goddelijke dromen hebben is omdat hun hoofd niet ligt op de Rots Jezus Christus. Leg uw hoofd op de juiste plaats en de hemelen gaan open. Jakob gebruikte een steen als kussen. Als je een droom uit de hemel krijgt, kun je erop bouwen.
Stel uzelf de vraag: waar legt u uw hoofd op?
Johannes op Patmos legde zijn hoofd aan de boezem van Jezus. Geef uw denken en uw emotie niet aan eender wie, geef ze alleen aan Jezus.
Het doel van de droom is om u te inspireren. Maar tussen het inspireren het verwerven van uw droom, zult u veel transpire
ren. Maar sommigen zullen expireren, vervallen.
Geloof de duivel niet en nooit. Hij is de vader van de leugen. Hij heeft geen macht over een kind van God
, hij heeft geen bekwaamheid om uw droom te stelen en dat je het zou opgeven. Pas op voor de droomstelers.
We moeten de dingen geestelijk benaderen, niet emotioneel.
Onderscheiding is beter dan met onze ogen te kijken. De droom is groter dan de nachtmerrie.
Wie volhardt tot het einde, zal behouden worden. Wie volhardt in de nachtmerrie, zal zijn droom verwezenlijkt zien.
De nachtmerrie is gewoon een barricade, een hindernis. We shall overcome.
Uw nachtmerrie kan luidruchtig zijn, maar God werkt in de stilte.
Jezus zegt:”
IK ben gekomen om mijn Gemeente te bouwen, maar IK zal te doen hebben met een nachtmerrie.
Ten tijde van Jezus, heeft Jezus Zelf discipelen zien weg wandelen van hun bediening. Als u uw bediening in de steek laat, dan laat u niet uw voorganger in de steek, dan laat u Jezus in de steek en God uw Vader en Zijn Geest.
Laat nooit iemands opinie uw realiteit worden. Iemands opinie stuurde 3 miljoen Joden, gedurende 40 jaar de woestijn in.
10 verspieders z
onden 3 miljoen Joden de woestijn in, want het land was vol met reuzen.
3 miljoen mensen geloofden de opinie van de 10 verspieders.

Als God u bevolen heeft en gezalfd heeft om die reus Goliath te verslaan, laat u dan niet intimideren door een Saul, om u te overtuigen dat je hem niet kunt verslaan.


Izebel en Elia.
Zo zag 1 bepaalde dag er uit voor Elia. Hij bad om vuur uit de hemel en hij bad tot God om te mogen sterven onder een boom. Ik kan opgebouwd worden tijdens een samenkomst en om 12 uur kan iemand naar mij toekomen en iets zeggen en daar gaat mijn geloof.
Elia had een briefje gekregen van Izebel dat ze hem een kopje kleiner ging maken. En Elia kreeg een nieuwe nachtmerrie die zijn droom barricadeerde. Zijn droom was een nationale opwekking. Izebel was niet onder de indruk van het bovennatuurlijke optreden van de God van Elia.
Het bovennatuurlijke en het wonderbaarlijke is niet het enige ding dat je nodig hebt om mensen te overtuigen.
Jezus Christus had een bovennatuurlijke bediening, maar niet iedereen geloofde in Hem.
Elia zat daar onder een bremstruik en wilde sterven. Maar een Engel raakte hem aan.

Elia was een deserteur geworden in de woestijn (desert – deserteur)
Elia was weg gewandeld van God maar God niet. Hij zond een Engel.
De hel wil uw nachtmerrie gebruiken om uw droom te vernietigen.
De hemel wil uw nachtmerrie gebruiken om uw droom in vervulling te brengen.
Als u vasthoudt aan uw droom dan zal de hel op uw hielen zitten, omdat u de hel bent voor de hel.

Genesis 21:18-24

God houdt van Izaak maar ook van Ismaël

Vers 18: Sta op, neem de jongen (de droom), houdt hem vast in uw hand.
In het midden van de nachtmerrie, zal God uw ogen openen, om uw droom levend te houden. Misschien hebben wij een massa dromen weg gegooid omwille van onze frustraties. Zoek opnieuw uw dromen op, neem ze in uw handen en toon ze aan de hemel. God toonde Hagar een bron, en God gaf Hagar de belofte: IK zal voor deze jongen zorgen.

Hoe groter de toewijzing, hoe groter de bijstand.
Bind uw geloof niet vast aan uw verwachtingen. Dat deden de Emmaüsgangers ook. Lukas 24:24:” Wij echter leefden in de hoop, dat Hij het was, die Israël verlossen zou. We kunnen God niet in een doosje stoppen met een paar Bijbelteksten. God is geen butler die zomaar gehoorzaamt aan uw verwachtingen.

Vertrouw Hem!!!


Reacties

Populaire posts van deze blog