VERDRINKEN IN 10 CM WATER.


Een man zit op een bankje in het park voor het eerst van zijn leven in de Bijbel te lezen. Hij leest het verhaal van de Israëlieten die op de vlucht zijn voor de Egyptenaren en door de Rode Zee trekken.

Hij roept het uit van enthousiasme: “Geweldig, fantastisch, wat is de levende God van Israël, machtig. Halleluja!!”


Een dominee wandelt door het park en hoort de man God prijzen. Hij vraagt wat er aan de hand is. “Het is werkelijk geweldig”, roept de man, God redt de Israëlieten van de Egyptenaren door ze door de Rode Zee te laten trekken en het water wordt aan beide zijden tegengehouden”.

Welnee”, zegt de dominee, “dat moet je zo niet zien. Het water was niet meer dan 10 cm diep. Iedere schrijver overdrijft bij het optekenen van dergelijke opmerkingen.


De man is teleurgesteld maar leest toch verder, terwijl de dominee zijn wandeling voortzet. Even later hoort de dominee deze man nog harder roepen dan de eerste keer: “HALLELUJA, GEWELDIG, wat is God FANTASTISCH, Zijn Naam zij geprezen.”


Snel komt de dominee weer aangelopen. “Wat is er aan de hand?” vraagt hij. “Nou”, zegt de man, “wat is God geweldig knap dat Hij het HELE Egyptische volk kon laten verdrinken in 10 cm water”.


---------------------------------


Reacties

Populaire posts van deze blog