BEDIENING VAN ENEGELEN

HOOFDSTUK IV


DE ENGELENBEDIENING VAN HET OORDEEL.


"Terstond na de verdrukking dier dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar glans niet geven en de sterren zullen van de hemel vallen en de machten der hemelen zullen wankelen. En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen aan de hemel en dan zullen alle stammen der aarde zich op de borst slaan en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken des hemels, met grote macht en heerlijkheid. En Hij zal Zijn engelen uitzenden met luid bazuingeschal en zij zullen Zijn uitverkorenen verzamelen uit de vier windstreken, van het ene uiterste der hemelen tot het andere"

(Matteüs 24:29-31).


Uit bovenstaande woorden van Jezus leren wij, dat aan de engelen de taak zal worden gegeven om bij de komst van Christus de uitverkorenen bijeen te verzamelen. Zoals wij al eerder opmerkten, heeft Michaël, de aartsengel, klaarblijkelijk iets te maken met de opstanding, in Daniël 12:1-2. Michaël heeft een uitgebreid engelenleger onder zich en deze hemelse wezens zullen deelhebben aan de geweldige gebeurtenissen, die met de opstanding samengaan (Openbaring 12:7).

Hoe zullen de engelen hun taak vervullen in het verzamelen van Gods uitverkorenen bij de komst van Christus? Ons wordt gezegd dat de engelen tevoorschijn komen op dezelfde tijd dat Christus op de wolken van de hemel verschijnt. Misschien wordt aan iedere engel de taak opgedragen om het lichaam van een der heiligen op te wekken, zoals ook bij Michaël het geval was. Volgens Judas 9 vechten satan en zijn engelen om de lichamen der heiligen, in een vergeefse poging om hun opstanding te verhinderen. Hun poging is natuurlijk een wanhoopsdaad, omdat zij zich wel realiseren dat de opwekking van de rechtvaardige doden slechts de krachten zal doen toenemen, die al tegen hen zijn opgesteld. Hun poging om de opstanding der doden tegen te houden, zal volledig mislukken, zoals alle vroegere pogingen om Gods plannen te verijdelen mislukten. De lichamen van de rechtvaardige doden zullen worden opgewekt om hun Heer te ontmoeten in de lucht.
De engelen, waarschijnlijk de beschermengel van iedere gelovige, zullen ook Gods volk dat dan nog in leven is, verzamelen uit alle delen der aarde (Matteüs 24:31) – uit Amerika, uit Afrika, uit het Oosten, van achter het IJzeren Gordijn in Communistische landen, uit de eilanden der zeeën. Door voor ons onbegrijpelijke middelen zullen onze lichamen worden veranderd naar Zijn verheerlijkt lichaam. Tegelijkertijd zullen wij worden opgenomen om de Heer te ontmoeten en om ons te voegen bij de opgestane heiligen in de lucht. Wat een glorieuze dag!

De heiligen uit de oudtestamentische tijden, die opgewekt zijn en waarschijnlijk op belangrijke wijze werkzaam zijn geweest, zullen zich eveneens bij de grote menigte aansluiten (Matteüs 27:51-52).

De Schriften geven geen gedetailleerde beschrijving van deze geweldige gebeurtenis der eeuwen, maar er is maar weinig verbeeldingskracht voor nodig om te begrijpen dat dit de opwindendste gebeurtenis in de hele geschiedenis zal zijn.


Gordon Lindsay

Bron: Gazon Uitgeverij Nederland


(wordt vervolgd)

Reacties

Populaire posts van deze blog