Onze Eeuwige Bestemming: Hemel of Hel?


https://www.youtube.com/watch?v=JfDpjf7b0y0&t=5s


Jij, samen met elk ander persoon, hebt een hiernamaals voor je liggen en er is slechts 1 manier om je op dat hiernamaals dat je uiteindelijk zal beleven, voor te bereiden.
Overal is gebrokenheid en wanneer wij, naar vreugde hongerende mensen, de leegheid van onze gebrokenheid ervaren, proberen we altijd onze eigen oplossingen voor die leegheid te vinden. We proberen onze eigen manieren te vinden om van de gebrokenheid van onze levens af te komen. Dat kan via een relatie zijn, of sociale status, of geld, of succes. Het kan alcohol zijn of verdovende middelen, of zelfs een van de vele vormen van wat de Bijbel ‘valse religie’ noemt. En toch werken al die pogingen, onze eigen oplossingen voor onze gebrokenheid, nooit!

Ze werpen ons zelfs weer terug in het steeds dieper ervaren van gevangenschap in onze gebrokenheid.
Maar dit was nooit hoe God wilde dat we onze levens zouden leven. Het was niet Zijn plan voor onze levens om gevuld te zijn met gebrokenheid, leegheid en pijn. Gods plan was altijd een perfect ontwerp van onze levens, namelijk dat het zou voldoen aan elke behoefte die we hebben.

Hij is onze heilige Schepper en Hij schiep ons naar Zijn beeld om van Zijn liefde te genieten in een afhankelijke, vervullende, vreugdevolle en ongebroken relatie met Hem.

De krankzinnigheid van de mensheid is dat ieder van ons zich van Gods perfecte plan heeft afgekeerd. Het Bijbelse woord hiervoor is ‘zonde’.

Onze oorspronkelijke ouders, Adam en Eva, kwamen in opstand tegen God en brachten de zonde in de wereld. En als afstammelingen van Adam en Eva, hebben we allemaal meegedaan aan deze zonde. En als gevolg daarvan kan God ons nu terecht oordelen door Zijn toorn over ons uit te storten. Over ons als zondaars en ons veroordelen tot eeuwige afscheiding van Hem.

De Bijbel heeft een naam voor deze radicale en eeuwige afscheiding van God, dat is het woord ‘hel’.

De Bijbel zegt:”Want allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods”. Er staat ook in dat het loon der zonde de dood is. Maar God liet ons niet achter om deze tragedie door eigen inspanningen te proberen op te lossen, wetende dat wij dat in onze zwakheid nooit zouden kunnen. In plaats daarvan voorzag Hij ons van een Deur als uitweg van onze zondeval.

Hij stuurde Zijn eigen Zoon, de Zoon van God, Die op bovennatuurlijke wijze in de wereld kwam als een baby, geboren uit een jonge maagd Maria, 2000 jaar geleden. Zijn Naam was Jezus en Hij was tegelijkertijd mens en God!

Jezus leefde het perfecte leven dat wij niet konden leven, gedurende 30 jaar hier op aarde. Dit was de enige manier om dit geweldige probleem van de gebrokenheid van de mens aan te pakken. Jezus zei: “Waarlijk, waarlijk, Ik zeg u: “IK ben de deur, IK ben de weg en de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij”. (Johannes 10:7; 14:6).
Maar Jezus kwam niet alleen naar deze wereld om te leven, Hij kwam ook om te sterven. Hij stierf de dood die wij, als gebroken zondaars, verdienen te sterven. Hij lag drie dagen dood in die tombe en werd toen opgewekt door de kracht van de Geest van God, zo bewijzend dat Zijn offer door God de Vader geaccepteerd was. Dit is geweldig! Het verandert je leven totaal! Maar het eist wel een antwoord van ons. Onze reactie op dit Goede Nieuws moet dat van bekering en geloof zijn. Bekering is je afwenden van de zonde, van al die opstandige dingen die ons verwijderen van de liefdevolle afhankelijkheid van onze God. We moeten ons van dat alles afkeren en ons dan wenden tot vertrouwen. Vertrouwen in alles wat Jezus deed ten behoeve van zondige en gebroken mensen.
Het gevolg van dit te doen is herstel naar een nieuw leven met volledige vergeving, hersteld om weer te groeien!

NU IS HET DE TIJD OM TE ANTWOORDEN!

Dit is het Goede Nieuws! Dit is het Evangelie! Bekeer je en geloof! Kijkend naar Jezus, onze Leidsman en Voleinder van ons geloof. Er is geen werk dat je kunt doen om Gods gunst of vergeving te verdienen. Toen Jezus daarnaar gevraagd werd, zei Hij dat er 1 werk was dat mensen konden doen en dat eigenlijk helemaal geen werk is, een werk, dat je toekomst zal veranderen van een eeuwige hel naar een eeuwig durende hemel!

Luister naar wat Jezus zei, zoals opgeschreven door Johannes, de visserman en discipel van Jezus, en doe dan eenvoudigweg dat ene werk dat Jezus je opdroeg te doen. Toen vroegen ze Jezus: “Wat moeten wij doen, opdat wij de werken Gods mogen werken? Jezus antwoordde en zeide tot hen: “Dit is het werk Gods, dat gij gelooft in Hem, Die Hij gezonden heeft.” (Johannes 6:28,29). Dit is iets dat je nu direct kunt doen! Een werk dat helemaal geen werk is.
Je kunt je eeuwige bestemming veranderen van een eeuwige hel naar een eeuwig durende hemel! Dat kan in een ogenblik gebeuren door eenvoudig je geloof en vertrouwen in de Gekruisigde en Opgestane Here Jezus te stellen, die als een mens naar deze aarde kwam om voor zondaars te sterven, zodat jij voor eeuwig bij Hem in de hemel kunt zijn!

Wat je nu hebt begrepen over de meest belangrijke reis in je leven mag niet uitgesteld worden. HET IS ER NU TIJD VOOR!

Jezus heeft alles al gedaan wat nodig is om jou van je zonden en gebrokenheid te redden, maar NU moet jij antwoorden met je te bekeren en te vertrouwen. Je eigen bekering en geloof.


---------------------------------------



Reacties

Populaire posts van deze blog