Voorbereid op de komst van Jezus Christus

- In Christus blijven
  * I Johannes 2:28 "En nu, kinderkens, blijft in Hem, opdat wij, als Hij zal geopenbaard worden, vrijmoedigheid hebben en voor Hem niet beschaamd staan bij Zijn komst". 

- Steeds meer toenemen in liefde, kennis en inzicht
  * Filippenzen 1:9,10 "En dit bid ik, dat uw liefde nog steeds meer overvloedig moge zijn in helder  inzicht en alle fijngevoeligheid, om te onderscheiden, waarop het aankomt". 
  
  * I Thessalonicenzen 3:12,13 "en u doe de Here toenemen  en overvloedig worden in de liefde tot elkander en tot allen - zoals ook wij gezind zijn jegens u - , om uw harten te versterken, zodat zij onberispelijk zijn in heiligheid voor onze God en Vader bij de komst van onze Here Jezus met al zijn heiligen". 

- Samenkomen met andere Christenen om elkaar in het geloof te bemoedigen en te versterken
   * Hebreeën 10:25 "Wij moeten onze eigen bijeenkomst niet verzuimen, zoals sommigen dat gewoon zijn, maar elkander aansporen, en dat des te meer, naarmate gij de dag ziet naderen". 

   * I Korintiërs 11:26 "Want zo dikwijls gij dit brood eet en de beker drinkt, verkondigt gij de dood des Heren, totdat Hij komt". 

- Werken voor de Heer
   * I Korintiërs 15:58 "Daarom, mijn geliefde broeders, weest standvastig, onwankelbaar, te allen tijde overvloedig in het werk des Heren, wetende, dat uw arbeid niet vergeefs is in de Here". 

- Nuchter en bedachtzaam leven
   * I Petrus 4:7 "Het einde aller dingen is nabijgekomen. Komt dus tot bezinning, opdat gij kunt bidden". 

- Geduldig leven
  *Hebreeën 10:36,37 "Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van God doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is. Want nog een korte tijd, en Hij, die komt, zal er zijn en niet op Zich laten wachten";

   *Jakobus 5:8 "Oefent ook gij geduld, sterkt uw harten, want de komst des Heren is nabij". 

- In verzoekingen volharden
   *Jakobus 1:12 "Zalig is de man, die in verzoeking volhardt, want, wanneer hij de proef heeft doorstaan, zal hij de kroon des levens ontvangen, die Hij beloofd heeft aan wie Hem liefhebben". 

   *I Petrus 1:6,7 "Verheugt u daarin, ook al wordt gij thans, indien het moet zijn, voor korte tijd door allerlei verzoekingen bedroefd, opdat de echtheid van uw geloof, kostbaarder dan vergankelijk goud, dat door vuur beproefd wordt, tot lof en heerlijkheid en eer blijke te zijn bij de openbaring van Jezus Christus". 

- Vasthouden aan de gezonde leer en ons oor niet lenen aan dwaalopvattingen van de eindtijd
   * II Timoteüs 4:1-5 "Ik betuig u nadrukkelijk voor God en Christus Jezus, die levenden en doden zal oordelen, met beroep zowel op zijn verschijning als op zijn koningschap: verkondig het woord, dring erop aan, gelegen of ongelegen, wederleg, bestraf en bemoedig met alle lankmoedigheid en onderrichting. Want er komt een tijd, dat (de mensen) de gezonde leer niet (meer) zullen verdragen, maar omdat hun gehoor verwend is, naar hun eigen begeerte zich (tal van) leraars zullen bijeenhalen, dat zij hun oor van de waarheid zullen afkeren en zich naar de verdichtsels keren. Blijf gij echter nuchter onder alles, aanvaard het lijden, doe het werk van een evangelist, verricht uw dienst ten volle".

                               MARANATHA!!!




Reacties

Populaire posts van deze blog